5 oplossingen voor wanneer Samsung Smart Switch niet werkt (2024)

Heb je een nieuwe Samsung-smartphone? Dan gebruik je waarschijnlijk Smart Switch voor het overzetten van bestanden. Meestal gaat dit prima, maar soms loop je tegen problemen aan. We geven oplossingen voor wanneer Samsung Smart Switch niet werkt.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Smart Switch werkt niet: dit kun je proberen

Samsung Smart Switch is een gratis manier om bestanden over te zetten van je oude naar je nieuwe smartphone. Je hebt hiervoor alleen een wifi-verbinding nodig, maar een usb-kabeltje werkt ook. Met Samsung Smart Switch kun je contacten, foto’s, muziek, video’s, berichten, notities, agendapunten en meer overdragen naar je nieuwe Galaxy-smartphone.

Meestal gaat dit zonder problemen, maar soms werkt Samsung Smart Switch niet. Gelukkig is de oplossing meestal binnen handbereik. Probeer onderstaande dingen bijvoorbeeld eens.

1. Update de app

Het klinkt heel simpel, maar meestal ligt hier de kern van het probleem. Standaard staat Smart Switch op iedere Samsung-telefoon, maar het bedrijf brengt aan de lopende band updates uit. De kans is dus aanwezig dat de versie die op jouw Samsung-smartphone alweer gedateerd is, en mogelijk roet in het eten gooit. Zo werk je Samsung Smart Switch bij:

  1. Pak je nieuwe Samsung-telefoon erbij;
  2. Download gratis de nieuwste versie van Download Samsung Smart Switch via deze link;
  3. Wacht totdat de update klaar is en probeer de bestanden opnieuw over te brengen.

2. Installeer de app opnieuw

Nog zo’n effectief inkoppertje. Over het algemeen werkt Samsung Smart Switch prima, maar soms zit ergens een kink in de spreekwoordelijke kabel. Dit probleem kan met ontzettend veel factoren samenhangen. In de meeste gevallen is het dus verstandig om de app eventjes te verwijderen en vervolgens opnieuw te downloaden.

Download Samsung Smart Switch via deze link (gratis)

3. Back-up kan niet gevonden worden

Krijg je een melding op je nieuwe Samsung-smartphone dat er geen back-up van je oude toestel gevonden kon worden? Dan is de back-up mogelijk verkeerd opgeslagen, of niet helemaal afgerond. Ga in dat geval op je oude toestel naar de Instellingen-app, kies ‘Systeem’ en tik op ‘Geavanceerd’. In het nieuw geopende menu selecteer je ‘Back-up’. Kies vervolgens ‘Nu back-up maken’ en volg de aanwijzingen op het scherm. Probeer nu opnieuw de back-up te downloaden op je nieuwe Galaxy.

Lees ook: Tip: zo maak je snel een back-up van je Android-toestel

4. Te weinig ruimte

Wanneer je teveel bestanden probeert over te dragen, krijg je op een gegeven moment de melding dat de opslagruimte van je nieuwe Samsung-telefoon vol zit. In dat geval kun je proberen om een micro-sd-kaartje te plaatsen voor extra opslagcapaciteit (als dat kan), of minder bestanden te verplaatsen.

Ga je je oude smartphone verkopen en wil je de bestanden niet kwijt, bijvoorbeeld omdat het om dierbare foto’s gaat? Probeer dan bestanden in de cloud op te slaan, zoals via Google Foto’s of Google Drive, of kies ervoor om de kiekjes naar je computer te verplaatsen. Zo raak je geen herinneringen kwijt.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

5. Gebruik je computer (of een kabel)

Niet de meest gebruiksvriendelijke optie, maar wel één van de meest betrouwbare. Wanneer je grote bestanden probeert over te brengen, heb je een snelle wifi-verbinding nodig. Heb je dit niet, of klapt Samsung Smart Switch er tijdens het overbrengen halverwege zonder duidelijke reden uit?

In zo’n situatie kun je er het best een kabeltje bij pakken. Download de Samsung Smart Switch-app op beide smartphones, tik op ‘Start’ en geef aan dat je een kabeltje gebruikt. Volg vervolgens de aanwijzingen op het scherm. Ook kun je altijd nog je computer gebruiken. Download Samsung Smart Switch via deze link en gebruik je pc als doorgeefluik.

Het laatste nieuws over Samsung

  • Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 9 (1-3)
  • ‘Samsung Galaxy Z Flip 6 gelekt: scherpe renders en aankondiging’ (29-2)
  • ‘Samsung Galaxy A35 gaat 389 euro kosten en specificaties gelekt’ (29-2)
  • Xiaomi 14 Ultra vs Samsung Galaxy S24 Ultra: de 6 grootste verschillen (28-2)
  • ‘Zien: Samsung Galaxy Fold 6 krijgt platte zijkanten’ (28-2)

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

5 oplossingen voor wanneer Samsung Smart Switch niet werkt (2024)

FAQs

Wat als Smart Switch niet werkt? ›

Als je een niet-Samsungapparaat hebt dat constant de verbinding met het draadloze netwerk verbreekt, ga dan naar de geavanceerde wifi-instellingen op je apparaat, schakel de opties 'wifi initialiseren' en 'Verbinding met laag wifisignaal verbreken' uit en probeer opnieuw.

Hoe gegevens overzetten van Samsung naar Samsung zonder smart switch? ›

Op je oude apparaat
  1. Open de Google-app op je oude apparaat.
  2. Zoek naar mijn apparaat instellen .
  3. Tik op Volgende.
  4. Bij de melding 'Aan de slag', tik je op Volgende.
  5. Check of de vormen en cijfers op beide telefoons overeenkomen.
  6. Tik op Volgende. ...
  7. Kies de apps en gegevens die je wilt kopiëren.

Wat wordt niet overgedragen met Samsung Smart Switch? ›

Houd er rekening mee dat betaalde apps en de meeste in-app-aankopen van niet-Android-apparaten niet worden overgedragen. Maar u kunt later betaalde apps op uw nieuwe apparaat installeren.

Kan je gegevens overzetten van kapotte Samsung naar Samsung? ›

Gegevens overbrengen van een kapotte telefoon naar een nieuwe telefoon via cloudback-up. Als u cloudback-up op het kapotte Android-apparaat hebt ingeschakeld, kunt u gegevens, inclusief foto's, contacten en meer, van de kapotte telefoon naar een nieuwe telefoon overbrengen, ongeacht hoe beschadigd deze is.

Hoe gegevens overzetten met kapot scherm? ›

Met een USB OTG-kabel kunt u uw Android-telefoon met een gebroken scherm aansluiten op een muis en vervolgens de muis gebruiken om uw Android-apparaat te bedienen. Door dit te doen, kunt u uw bestanden draadloos overbrengen naar een ander apparaat naar een cloudservice.

Kan ik Smart Switch gebruiken zonder simkaart? ›

Je kunt gewoon alles doen met je nieuwe toestel zonder simkaart, behalve gebruik maken van het mobiele netwerk.

Hoe zet ik alles over van oude naar nieuwe telefoon? ›

Je kunt gemakkelijk en snel je oude gegevens van je Android telefoon overzetten naar je nieuwe Android telefoon via de Google Drive-app. Deze app maakt namelijk back-ups op je telefoon, waardoor je dus gemakkelijk jouw gegevens vervolgens kan overzetten op een nieuwe telefoon en je dus niks verliest.

Hoe zet ik al mijn Apps over naar mijn nieuwe Samsung? ›

Samsung overzetten naar Samsung
  1. Open op beide telefoons de app Samsung Smart Switch.
  2. Tik op beide apparaten Toestaan.
  3. Tik nog een keer op Toestaan om akkoord te gaan met de machtigingen.
  4. Tik op het oude apparaat op Gegevens verzenden.
  5. Tik op het nieuwe apparaat op Gegevens ontvangen.
Feb 20, 2023

Hoe krijg ik mijn WhatsApp berichten op mijn nieuwe telefoon? ›

  1. Open WhatsApp op je oude telefoon.
  2. Tik op Meer opties > Instellingen > Chats > Chats overzetten > Starten.
  3. Accepteer het verzoek om toestemming en maak je klaar om de QR-code te scannen die straks op je nieuwe telefoon wordt getoond.

Zet Samsung Smart Switch alles over? ›

Samsung Smart Switch brengt contacten, foto's, muziek, video's, berichten, notities, kalenders en meer naadloos over naar vrijwel elk Samsung Galaxy-apparaat .

Wat gebeurt er als u Samsung Smart Switch stopt? ›

Wanneer u een overdracht pauzeert, slaat Smart Switch de huidige status op . Later kunt u vanaf hetzelfde punt verdergaan, zodat u geen gegevensverlies of duplicatie kunt voorkomen.

Draagt ​​Smart Switch alle apps over? ›

The simple answer to this question is yes — Samsung Smart Switch can transfer apps from your old phone to your new one. However, there are some limitations users might run into when using Samsung Smart Switch. It's worth noting that you can only transfer app data from Android or iOS devices to a Galaxy device.

Hoe breng ik gegevens over van mijn Android-telefoon als het scherm kapot is? ›

De meest effectieve methoden voor het overbrengen van gegevens van een kapotte telefoon zijn onder meer Cloud Backup, het extraheren van bestanden van een SD-kaart en het gebruik van een Remote Control and Access-app . Van deze methoden zijn apps voor afstandsbediening en toegang de beste.

Hoe krijg je fotos van een kapotte Samsung? ›

Hoe haal je gegevens van een kapotte smartphone?
  1. Haal de microSD-kaart uit je gsm. Deze eerste stap is eentje voor de mensen met een Android-smartphone. ...
  2. Sluit een muis aan op je kapotte smartphone. ...
  3. Gebruik een programma om je data te redden. ...
  4. En nog een tip: zorg op voorhand al voor een back-up.
Jun 15, 2023

Hoe WhatsApp overzetten als oude telefoon kapot is? ›

WhatsApp naar je nieuwe Android telefoon overzetten.
  1. Open WhatsApp op je nieuwe telefoon.
  2. Verifieer je telefoonnummer.
  3. Tik op Herstellen om je chats en media vanuit de Google Drive te verplaatsen.
  4. Tik op Volgende en je chats en media worden weergegeven zoals op je oude telefoon.
Feb 7, 2024

Hoe zet ik mijn oude gegevens op mijn nieuwe Samsung? ›

In deze video
  1. Stap 1: Swipe het menu naar beneden.
  2. Stap 2: Open “Smart Switch”
  3. Stap 3: Kies hier of je wilt verzenden of ontvangen.
  4. Stap 4: Selecteer hoe je verbinding wilt maken. ...
  5. Stap 5: Open je nieuwe telefoon.
  6. Stap 6: Druk bij de pop-up op “Ja”
  7. Stap 7: Kies op je oude telefoon welke gegevens je wilt verzenden.

Waarom maakt Smart Switch geen verbinding via WiFi? ›

Free up storage space on your devices.

A Smart Switch transfer may fail when there is not enough free storage space available on both of your devices. You can delete some of the unnecessary items on your devices to free up storage room.

Waarom duurt het zo lang voordat mijn Samsung Smart Switch werkt? ›

De meest populaire reden is de Wi-Fi-verbinding tussen de verzendende en ontvangende telefoons . Dit kan een probleem zijn met de hardware van uw telefoon, of een probleem met uw huidige besturingssysteemversie, of een probleem waarbij Smart Switch correct verbinding maakt met de Wi-Fi van uw telefoon. Volg de onderstaande methode om deze problemen op te lossen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 6229

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.